Aplicatii sticla

APLICATII STICLA

Sticla securizata, inovatia secolului XXI in materie de design interior. Nu mai astepta, contacteaza-ne acum!

PLACARI SI BLATURI PENTRU MOBILIER

Cand un perete sau o parte din el necesita o placare cu un material rezistent, sunt cateva aspecte principale de care trebuie sa tinem cont. Materialul ales trebuie sa fie rezistent si durabil in timp, sa ofere protectie partii pe care a fost aplicat si nu in ultimul rand sa se potriveasca din punct de vedere estetic cu incaperea in care este asezat si de ce nu, sa o completeze aducand o nota de originalitate.

De cele mai multe ori se alege faianta pentru a placa spatiul dintre partea inferioara si superioara a mobilierului din bucatarie, anumite locuri din baie, peretii holurilor si alte spatii ce necesita protectie. In ultimii ani, designerii de interior au ales inlocuirea acestui material clasic cu sticla securizata colorata sau imprimata. Acest trend a fost preluat cu rapiditate avand o multime de avantaje. Sticla dezvoltand o varietate de aplicatii cu scop decorativ, a asigurat asezarea modernitatii si inovatiei pe bazele traditiei pentru a obtine spatii luminoase, aerisite, primitoare, cu design unic si moderne.

Un avantaj important al placarilor din sticla este ca se executa la comanda, cu masuratori presicise avand dimensiunea ideala pentru spatiul pe care dorim sa il placam. Numarul de placi de sticla este in functie de marimea spatiului. Spatiul dintre ele este putin sesizabil, nefiind nevoie de umplerea lui. Se obtine astfel o suprafata impecabila si o continuitate spatiala.Trebuie amintit faptul ca prin alegea placarii cu sticla,  veti scapa de clasicele rosturi, care in timp cad, se murdaresc sau sunt locuri ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.

Sticla ca si material, are o capacitate mare de a reflecta lumina. Aceasta insusire contribuie la marirea vizuala a spatiului. Poate fi un instrument eficient in mod special pentru bucatariile si baile mici. Tot datorita acestei caracteristici, aplicarea unor elemente luminoase precum banda led vor pune in evidenta atat sticla cat si mobilierul.

Cel mai mare avantaj al placarilor cu sticla este varietatea de culori si nuante ce pot fi alese cuprinse in paletarul RAL. E usor de potrivit atat din punct de vedere cromatic cat si din punct de vedere al design-ului. Puteti opta pentru un design unic prin alegerea sticlei imprimate digital. Acest procedeu presupune transpunerea unei imagini pe suprafata sticlei. Fie peisaje sau alte elemente naturale, diferite obiecte sau motive abstracte cu siguranta vor da un aspect deosebit si personalizat incaperii. Nu vei mai intalni problema ca ai gasit un model de faianta ce iti place sau ti se potriveste dar ai vrea sa fie alta culoare, dar nu este.

Un alt aspect important este ca se poate alege blatul din sticla cu acceasi culoare sau alta nuanta potrivita cu placarea. Blatul de sticla este potrivit pentru mobila de bucatarie, pentru mobilierul insular de bucatarie, pentru mobilier de baie sau alte tipuri de corpuri. Grosimea sticlei va fi selectata in fuctie de necesitate.

Desi sticla pare a fi un material fragil, in urma procesului de securizare dobandeste o rezistenta de 6 ori mai mare decat o avea inainte. Aceasta rezistenta face ca ea sa fie durabila in timp sub forma unei placari sau a unui blat. Totusi sunt etape in care sticla poate fi sparta, ciobita sau deteriorata cu usurinta si anume in timpul transportului si a montajului. De asemenea pentru o placare perfecta, masuratorile sunt extrem de importante. Ele trebuie sa fie precise cu atat mai mult cu cat ulterior dimensiunile sticlei nu poate fi modificate. Placarile cu sticla sunt rezistente si la umiditate.

In ceea ce priveste curatarea si intretinerea suprafetei de sticla, este una facila,datorita faptului este o suprafata plana, fara modele in relief si fara rosturi si nu necesita produse speciale .

Sticla fiind un finisaj mult mai spectaculos si decorativ decat alte finisaje, aspectul elegant pe aceasta o ofera incaperii cu siguranta nu poate fi egalat.

 

Pentru placari si blaturi de sticla poate fi utilizata:

Sticla colorata

Sticla imprimata

SCARI SI BALUSTRADE

Fie ca e vorba de birouri sau locuinte, balustradele si scarile din sticla pot constitui un mare plus in ceea ce priveste eleganta. Pentru unii, aceasta idee ridica suspiciuni cu privire la rezistenta, insa constitutia robusta, dar totodata rafinata a acestora, imbinata cu un montaj profesionist, va da imediat un sentiment de siguranta.

USI SI COMPARTIMENTARI

Marile companii ale lumii folosesc sticla securizata pentru a compartimenta birourile. Si asta nu e la intamplare. Usile si peretii din sticla dau un sentiment de spatiu deschis, care sporeste productivitatea angajatilor. Pentru intalniri executive, sticla privata poate bloca accessul privirilor nedorite.

PARAVANE SI CABINE DE DUS

Paravanele de dus din sticla inlocuiesc perfect perdelele, care, datorita umezelii si caldurii favorizeaza dezvoltarea microbilor. Cabinele de dus din sticla securizata sunt cele mai elegante si practice solutii pentru amenajarea baii, oferind posibilitatea de configurare dupa spatiul disponibil si dupa gustul fiecarui client.

PARDOSELE

Pardoselele din sticla ofera posibilitatea unui design unic al pardoselei. Multi opteaza pentru asezarea unor obiecte decorative sau lumini, peste care se pune placa de sticla. Se poate pardosi toata incaperea, sau se poate imbina cu parchet sau gresie. Transparenta, vopsita sau imprimata, cu siguranta va oferi o nota de unicitate incaperii dumneavoastra.

COPERTINE

Copertinele de sticla reprezinta cel mai modern si elegant sistem de umbrire si protectie. Exista o multitudine de metode de prindere, in functie de loc si gusturi. Pentru un nivel mai ridicat de umbrire, se foloseste de obicei sticla opaca. Copertinele din sticla completeaza perfect atat aspectul caselor rezidentiale cat si al blocurilor.

STICLA PRIVATA

Cum ar fi sa puteti controla vizibilitatea prin sticla ce va inconjoara fara alte cuverturi aditionale? Glassol Satu Mare va pune la dispozitie tehnologia de ultima generatie in materie de sticla securizata privata. Aceasta permite utilizatorului sa activeze modul "privat" al sticlei printr-o simpla apasare de buton, care blocheaza accesul privirilor din exterior. Fie ca e vorba de o sala de conferinte, o camera cu geamuri largi sau o cabina de dus, sticla securizata privata va ofera intimitate la confort maxim.